Zpět na články

První dům Ronalda McDonalda v Česku otevřen

Sponzoři a partneři se ještě před otevřením domu, určeném pro rodiny s vážně nemocnými dětmi, prošli jeho virtuální kopií díky společnosti Virtuplex.

V listopadu letošního roku se oficiálně otevřel první český Dům Ronalda McDonalda, vybudovaný v areálu Fakultní nemocnice v Motole, určený pro rodiny vážně nemocných dětí. Dům nabídne zázemí a pohodlné ubytování až 21 rodinám dětí dlouhodobě se léčících či hospitalizovaných právě ve FN Motol. To znamená, že rodiče a sourozenci budou jen pár kroků od malého pacienta, a jemu se tak dostane jejich láskyplné podpory každý den. Ubytované rodiny si budou zároveň oporou sobě navzájem, mohou sdílet své zkušenosti se stejnou situací, a tak se s ní lépe vyrovnat.

Ještě předtím, než byl Dům dokončen se jeho částí prošli ve virtuální realitě sponzoři projektu, kteří díky tomu získali dokonalou představu o tom, jak bude výsledná stavba vypadat. Pohled na podobu interiéru domu sponzory přesvědčil, aby se do projektu zapojili a potvrdili svůj zájem o spolupráci. Řada z nich tak učinila hned po prohlídce ve virtuální realitě.

„Nadační fond Domu Ronalda McDonalda chtěl mít jistotu, že prostředí nabídne rodinám vážně nemocných dětí dostatečné pohodlí a kvalitní zázemí, a zároveň chtěl představit budoucí vizi partnerům v podobě, kde si ho budou moci „zažít“. I díky využití virtuální reality a Virtuplexu se podařilo odladit a odprezentovat dům už v době, kdy teprve začínal vznikat. Těší nás, že nyní můžeme sledovat otevření dokončeného domu a přejeme nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda hodně štěstí v dalších podobných projektech,” říká Pavel Novák, spoluzakladatel společnosti Virtuplex.