Zpět na články

Jak VR pomohla při rekonstrukci hlavního sídla Slovak Telekom?

Najdete problém, prodiskutujete řešení a okamžitě přijdete s východiskem, vyzdvihuje výhody VR architekt Jakub Seči.

Jaké výhody má VR pro developera, architekta a koncového zákazníka? Pro jaké projekty je VR nyní ideální využít? A jak VR pomohla při rekonstrukci hlavního sídla Slovak Telekom? Vyzpovídali jsme vedoucího architekta bratislavské pobočky architektonického studia Capexus Jakuba Sečiho.

Co přimělo vašeho klienta (Slovak Telekom), aby se rozhodl navázat spolupráci s Virtuplexem?

Já jsem jim spolupráci velice doporučoval. Už v minulosti jsem se byl v pražské hale Virtuplexu podívat na několika projektech a věděl jsem, že v případě této rekonstrukce Slovak Telekomu, se investice do virtuální reality určitě vyplatí. Jedná se totiž o rekonstrukci velkého a členitého prostoru s řadou technologických vychytávek. Klienta přesvědčila zejména ukázka již hotového projektu. Jednalo se o Experience Centrum T-Mobilu, které Virtuplex již dříve do virtuální reality převedl. Už druhý den po této prohlídce jsem od Slovak Telekomu dostal pokyn, že můžeme začít s Virtuplexem spolupracovat i na rekonstrukci jejich hlavního sídla. Do virtuální reality jsme nechali konkrétně převést jedno multifunkční patro, které je určené ke společenským setkáním, prezentacím a dalším skupinovým aktivitám.

Jaké změny jste v architektonickém návrhu na základě prohlídky ve virtuální realitě provedli?

Jednalo se spíše o technické záležitosti, které jsme nevyladili my při zasílání prvního náhledu do Virtuplexu. Nevšimli jsme si jich nebo je v nějaké časové tísni nedoladili. Neuvědomili jsme si, že to prostorové vidění vám narozdíl od jiných vizualizací nic neodpustí. Před prezentací projektu vyššímu managementu Slovak Telekom jsme proto projekt ve virtuální realitě ještě ladili k dokonalosti.

Jak důležité je toto vyladění projektu s klientem před zahájením stavby? A jak zásadní nástroj může být virtuální realita v tomto procesu?

Vždy chcete mít projekt sladěný do maximální spokojenosti klienta. Virtuální realita je v tomto nenahraditelným pomocníkem. Pomůže vám vychytat věci, kterých si klient jinak nevšimne a při reálné stavbě se pak musí často měnit. Většinou na tyto kolize a další problémy v průběhu přípravy projektové dokumentace přijdeme. I tehdy ale musíme klientovi vysvětlovat, proč jsou tyto úpravy potřeba, proč se například stavba protáhne a podobně. Ve Virtuální realitě máte tohle všechno najednou. Najdete problém, prodiskutujete řešení a okamžitě přijdete s východiskem.

Jak probíhaly prohlídky ve virtuální realitě?

Setkání ve virtuální realitě se uskutečnila ve dvou fázích. V prvním kroku jsme do bratislavské haly Virtuplexu vzali nižší slovenský management Slovak Telekomu, který má přestavbu na starosti. S ním jsme si ladili konkrétní uživatelské záležitosti tak, aby bylo s návrhem spokojené představenstvo společnosti. To se na návrh přijelo podívat v druhém kroku. Z prohlídky byli všichni nadšení. Poté, co si prostor prohlédli ve virtuální realitě nám předali zhruba osm, více i méně zásadních, požadavků na úpravy, které jsme následně do architektonického návrhu zapracovali.

Musím také vyzdvihnout možnost vzdáleného připojení z Prahy, které využili dvě kolegyně z T-Mobilu. Byť nás dělilo přes 300 kilometrů, tak jsme se mohli všichni potkat v jednom virtuálním prostoru a o všem spolu diskutovat.

Myslíte si, že teď po vaší zkušenosti s virtuální reality, má smysl projekt převést do VR až v pokročilé fázi návrhu nebo by se VR dala využít už v počátečních přípravných fázích projektu?

Určitě by bylo ideální, na tom už od začátku pracovat ve Virtuplexu. V těch počátečních fázích vám při jednání s klientem vezme hrozně moc času tvorba vizualizací, které nejsou třeba hned pochopeny, a tak je znovu a znovu předěláváte. Ve virtuální realitě ale návrh pochopí každý okamžitě.

Jak náročné pro běžného klienta je, aby ve vizualizacích viděl reálnou podobu stavby?

Je to velice individuální. Jsou lidé, co tam nevidí nic a pak jsou ti, co si to představí opravdu realisticky a ve virtuální realitě si jen potvrdí své domněnky. Virtuální realita je skutečně dobrý nástroj i pro ty s velmi dobrou představivostí, ten element toho prostoru, kdy ve VR jste, je totiž nezaměnitelný. Prezentace pak nabírá úplně jiný rozměr.

Dá se obecně říct, pro jaký typ klienta je virtuální realita vhodným nástrojem?

Myslím si, že spolupráce s Virtuplexem se nyní vyplatí zejména u všech komplexnějších a technologicky náročnějších projektů. Projekt musí být taky dostatečně velký, aby si mohl klient tuto investici dovolit. Věřím ale, že virtuální realitu si jako svého pomocníka bude volit stále více a více společností a že se v budoucnu stane mnohem běžnějším nástrojem pro prezentaci architektonických projektů.

Vnímáte, že využití moderních technologií, jakou je i virtuální realita, začíná být dnes ve světě architektury už trochu nutností, nebo mají architekti stále čas na tento rozjetý vlak naskočit?

Vnímám, že virtuální realita bude do budoucna takový dvojí nástroj. Jedna část bude ten design a to vizuálno, co prodává projekt, a pak bude ta technická stránka, která zahrnuje řešení kolizí a stavebních úprav, což je na celém projektu to nejdražší. Jestli bude využití virtuální reality nutností, to nevím. Určitý progres už je ale dnes vidět i ve školství. Například brněnské VUT již zřídilo virtuální studio, které mohou studenti využívat. Určitě se tak virtuální realita bude používat čím dál tím více.

Určitě to bude výborný prodejní nástroj pro developery. Už dnes velká část z nich s Virtuplexem dlouhodobě spolupracuje a ke svým projektům virtuální realitu využívá. Architektům virtuální realita na druhou stranu umožní více času věnovat samotnému návrhu a ne tomu technickému převodu a renderování, na kterém nyní trávíme spoustu hodin. A klientovi či zákazníkovi to v neposlední řadě přinese ten kýžený wow efekt.