Zpět na články

AMESIDE: jeden z největších rozvojových projektů v Česku ožil ve VR

Developerská společnost AMADEUS Real Estate se opět přesvědčila o tom, že virtuální realita je skvělý prezentační i prodejní nástroj.

Společnost Amadeus Real Estate má více než 30 let zkušeností v oblasti budování, provozu a pronájmu obchodních center i kancelářských a obytných prostorů. Na trhu působí od devadesátých let a odbavila již přes 20 developerských projektů. Se společností Virtuplex již v minulosti spolupracovala na rekonstrukci ikonického obchodního domu Máj. Na základě pozitivních zkušeností se vedení Amadeus Real Estate rozhodlo využít výhod virtuální reality i u několikanásobně většího projektu - AMESIDE.

Tato nová čtvrť v centru Plzně nabídne veřejné prostranství, byty, obchody a kanceláře, restaurace i podzemní parkoviště. Celkem se jedná o plochu o rozloze 200 000 m2, kterou si společnost Amádeus Real Estate nechala převést do virtuální reality.

Virtuální realita jako prezentační nástroj

Představení projektu klíčovým osobám je ztěžejní součástí developerského plánu. Virtuální realita tento proces extrémně urychluje, a zároveň tuto standardně běžnou prezentaci transformuje na neobyčejný zážitek, který pozitivně zapůsobí nejen na klíčové partnery, ale i na budoucí nájemce komerčních prostor či majitele rezidenčních bytů. Projektu přidává v očích budoucích nájemců také na kredibilitě.

Vedle prezentace projektu využil klient virtuální realitu i jako prodejní nástroj rezidenčních bytů, které jsou součástí projektu AMESIDE. Díky tomu získali jejich budoucí majitelé reálnou představu o tom, jak bude jejich bydlení vypadat. Možnost volného pohybu v prostoru, kdy je uživatel obklopen stavbou v rozměru 1:1 je hlavní přidanou hodnotou virtuální reality, kterou standardní prezentace pomocí vizualizací nahradí jen do omezené míry.

„Spolupráce s Virtuplexem se nám již jednou osvědčila na projektu OD Máj, a proto jsme se rozhodli pokračovat na komplexnějším projektu AMESIDE. Virtuplex je skvělým prodejním a prezentačním nástrojem, a je nenahraditelný pro prostorovou představivost.”

Karolina Ötwösová, Head of Marketing, Amadeus Real Estate