Zpět na články

Technologie Virtuplexu se představila na festivalu ve Varech

Díky spolupráci s našim klientem Tatry Mountain Resorts si mohli návštěvníci festivalu prohlédnout projekty, které s klientem chystáme.

Součástí doprovodného programu letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se stala i virtuální realita. Parter festivalu Tatry Mountain Resorts (TMR) připravil ve spolupráci s Virtuplexem, skrze značku Gopass Lounge, VR zónu pro zájemce. V té si mohl každý prohlédnout virtuální podobu nově vznikajícího slovenského hotelu Central v lyžařském středisku Jasná a budoucí stav hotelu Bešeňova, který TMR přeměňuje na luxusní wellness s léčivou vodou. Oba projekty Virtuplex zpracovával ve své bratislavské hale.

Na festivalu v Karlových Varech Virtuplex využil svou technologii dálkového připojení, kdy návštěvníkům zprostředkoval obdobný zážitek, jako kdyby si projekt prohlédli přímo ve Virtuplexu. Možnost volného pohybu, který hala Virtuplexu umožňuje, byla v tomto případě nahrazena teleportem v prostředí VR.

„V rámci naší spolupráce s TMR se snažíme najít i další využití VR modelů. Možnost jejich prezentace široké veřejnosti se ukázala jako efektivní způsob představení plánů TMR. Zároveň jsme si opět ověřili, že jsme schopni naši technologii přenést ke klientovi mimo halu Virtuplexu, na což se chceme i do budoucna více zaměřit. Naším strategickým cílem je možnost klientům nabídnout co nejširší spektrum využití jejich projektů mimo prostory naší VR haly,” říká za Virtuplex Adriana Zalová.