Zpět na články

Společnost Tatry Mountain Resort využila virtuální realitu při rekonstrukci starého objektu v nový luxusní hotel v parku Bešeňová

Společnost TMR patří ke špičce poskytovatelů v oblasti cestovního ruchu ve střední a východní Evropě.

Obchodní činnost společnosti je rozdělena do tří hlavních segmentů – hory a zábavní parky, hotely a realitní projekty. Do portfolia TMR spadá celkem 10 lyžařských středisek na území Slovenska, Česka a Rakouska, 20 hotelů, a také známé vodní parky Tatralandia a Bešeňová.

Virtuální realita jako prodejní nástroj

Bešeňová je velice populární a vyhledávaný zábavní vodní park, který se již brzy rozroste o nově zrekonstruovaný luxusní hotel. Ten nabídne hned několik apartmánů ke koupi. Ve snaze přinést svým zákazníkům nový nástroj, který zatraktivní nákup apartmánu a přinese budoucím majitelům možnost nahlédnout do prostor, které ještě fyzicky nestojí, se společnost TMR rozhodla navázat spolupráci s Virtuplexem.

Virtuální realita přispěla ke zdokonalení architektonického návrhu stavby

Klient si díky spolupráci s Virtuplexem také prohlédl zrekonstruovanou budovu vsazenou do okolního prostředí a posoudit tak, jak celý objekt působí. Zároveň si prošel vzorový hotelový pokoj, ujistitl se, že architektonický návrh odpovídá jeho představám a případně navrhl změny v řešení, tak aby konečnou podobu apartmánu vyladil k dokonalosti. Součástí virtuální prohlídky byla také procházka po balkonu, kterému dominuje vana s termální vodou. Právě tento prvek je součástí každého apartmánu a posouvá jeho hodnotu na vyšší úroveň.

„Spolupráce se společností TMR ukazuje, jako široké uplatnění virtuální realita má. Klient s ní může pracovat v průběhu vývoje celého projektu a využít ji již ve fázi schvalování architektonického návrhu, přes vyladění jednotlivých detailů až po okamžik prodeje finální nemovitosti,” říká Adriana Zalová z Virtuplexu

„Virtuální realitu plánujeme využívat pro prodej apartmánů už v průběhu projektových prací a výstavby. Věříme, že VR technologie přinese klientovi dostatečnou představu finálního produktu, a bude si tak moct být jistý svým rozhodnutím ohledně koupě,” říká Igor Mráz, ředitel TMR Real Estate.

Pro prezentaci apartmánů dostane společnost TMR k dispozici VR set, díky kterému si jejich virtuální podobu budou moci potenciální kupci prohlédnout v sídle firmy. Odpadá tak nutnost na každou schůzku se zákazníkem rezervovat celou halu Virtuplexu.