Zpět na články

Virtuplex přivítal tchajwanské novináře u příležitosti zahájení letecké linky Praha - Tchaj-pej

Akce se uskutečnila ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Českou ekonomickou a kulturní kanceláří.

Pro novináře z Tchaj-wanu připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Českou ekonomickou a kulturní kanceláři bohatý několikadenní program, ve kterém byl kladen důraz na představení českých technologií, inovací a tradic. Jeho součástí byla i prohlídka bezpilotního letounu Myia vyvinutého společností VZLÚ, který převedl Virtuplex do virtuální reality v loňském roce. Jedná se o autonomní dopravní prostředek, který by měl být v budoucnosti využitelný pro přepravu nákladu i osob. Na jeho rozpracování bude VZLÚ v letošním roce s Virtuplexem dále spolupracovat. Kromě virtuálního modelu, si mohli novináři prohlédnout, i zmenšený fyzický 3D model letounu, a také družice, které pochází z dílny VZLÚ.

„Ukázalo se, že prezentace pomocí virtuální reality byla zpestřením i pro novináře ze země, jakou je Tchaj-wan, kde jsou moderní technologie využívány výrazně více než u nás. Proto pro ně byl koncept bezpilotního letounu v kombinaci s jeho prezentací ve virtuální realitě nečekaným zážitkem,” říká za Virtuplex Michael Sido.

Do Virtuplexu přijeli také zástupci Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest, kteří novinářům představili aktivity realizované v rámci rozvoje vesmírných startupů zapojených v podnikatelském inkubátoru ESA BIC.